Followers

Monday, May 23, 2011

sweEt 19tH..

alhamdulillah..saya baru je mencecah usia 19 tahun beb.. haha. budak2 lagik nie.. ngee. tapi kan,besar tu,memang la da besar,just saya terpikir dan teringt satu analogi dari cikgu saya,bekas HEM SBPI Selandar,Cikgu Baha,uish,beliau nie, HEM terbaik la beb, siap kejut bgun subuh. haha. tapi bukan ini yang saya nak ceritakan, ini die analogi nye..

      kita bayangkan la, umur umat nabi Muhammad s.a.w. just berakhir smpai umur 63 tahun,sama seperti nabi,dan kita ambillah satu tali or pembaris panjang( yang warna kuning tuu..cikgu wat rotan kat tgn tyme skola rendah tuu..) dan ambillah satu senggatan kat 63 cm, dan contohnye,umur saya 19 tahun,then amek la satu senggatan yang satu lagik kat 19 cm,then korang hayatilah,betapa pendeknye different antara due senggatan tu,makin bertambah umur kite,makin dekat jarak kite ngan tahap 63 cm tu.. bukanlah menduga bahawa semua orang akan mati pada umur 63 tahun,just mengingatkan kita,bahwa mati makin menghampiri kita sehari demi hari sehinggalah waktu yang kita menghembuskan nafas terakhir..:)

subhanallah..saya sambut bufday saya nie,secara biase saje,just parents belanjer makan sabtu malam tu,kami sekeluarga memang camnie,after jek maghrib.da masuk da keesokan harinye.hehe. tu yg smbut maghrib 21 MEI tu, hehee.. just kat windmill berdekatan Mahkota Parade,makan ape?..erm,jap eh,saya tunjuk somethin..ngeee..

hahaa.korang teka la ape nie yekk..ngee..xsempat nak amek gmbr nuu..da disentapnye si pelahap..haha

nie die mama,adik bongsu ku,ayah..
thanx mama,ayah..even abg macam nie,result pon xseberapa,tapi kamu berdua still lagik berusaha nak bahagiakan kehidupan abg. cube sedaya upaya. terima kasih ayah dan mama.. i love both of u so strong beb..haha..before makan2 nie,mama ada belikan kek.. nak tgk x kek nye,just simple jee.. saya yg minx. xnak la kek SR yg besar gedabak tu,kang jenuh nak abeskan kat rumah.. hahaa..jap ehh..

dari pandangan atass..
dari tepi..seyes da ada org yg makan kek nieeee..haha












huhuu..ape name kek tu ek,erm,strawberry flan rasenyee..lebih kureng laa..hahaa. then, after makan2 tu, ayah ngan mama ajak la pegi Mahkota Parade lak, beser laa. jejalan kan, da alang2 sampai bdr Melaka nie,singgah la jap kan.. ingtkan ape beb,tetibe mama ajak g kedai jam,wahh.. mama nak beli jam lagik ke?..bnyk tol jam.. hahaa.. mama pulak cakp,ape pulak untuk mama,untuk abang la..dushhh!. haduii.. mama,abg mana lah suke pakai jam2 niee.. aduii.. tade. arahan kene patuhi, kene gak pakai after da beli nie, hehee.. like father like son la. saya ngan ayah sama je kot,xsuke pakai jam, ayah pon,even da beli jam mahal2 pon,jarang gak pakai. hahaa.. then, saya akur jek. terpaksa la dibelikan jam tu. boleh pulak camtu kan. as my birthday present.. tetibe terdetik lagik dalam hati kecil saya, nie kan hadiah yang mama nak berikan kat saya if i get 4 flat for my result,aduii. seyes sedih choii. mama,even die sedih melihat result saya yg xberapa tu,die still nak belikan jam tu kat her only warrior son niee.. thanx mum.. abang akan janji untuk study hard kat u nanti,and get 1st degree honour. i'll mum.. becoz i luve my family very much..syg giler kat mama. die amat memahami..nie la present yg paling mahal pernah saya dapat,and jam yg paling mahal laa pernah saya pakai, kalau x, before nie,jam pasar malam jek.,asal jatuh ckit jek,mak ai,rosak trus. jam RM10 la katekan,fancy2 gituu..hahaa..

J.BOVIER.. seyes xpenah dgr jenama nie,selalu degr,swatch pasar malam jek.^_^

nie,diee..after beli,stret pakai trus,mama suruh.haha.pastu,saya simpan dalam kotak beb.hehe

hhuhu..sampai sini jela entry saya.smile olwez.thanx pada sesiapa yg wish saya tak kire dimana,di FB, via mesej,dalam hati ke,or ape2 medium skalipon,thanx bnyk2,tak mampu nak balas satu2 la.adui.hehe..so,saya doakan korang bahagia dunia akhirat yup.. selamat malam semuaa..^_^

8 comments:

Rafidah Farhana said...

Happy birthday tooo :)
pasni tak jumpa dah angka belas2..

PEAH said...

SELAMAT HARI LAHIR....

naDya SaRwaNi said...

tahun terakhir sbg `teen`..
Lepas ni dh `ty.. Haha..
Semoga murah rezki n pnjg umo..

iznie mei said...

owhhh windmill. sgt suke chicken chop d sana. lazat bangettt.
neway epy belated besdayy ;)
hadiah masyukkkk

iznie mei said...

owhhh windmill. sgt suke chicken chop d sana. lazat bangettt.
neway epy belated besdayy ;)
hadiah masyukkkk

iznie mei said...

owhhh windmill. sgt suke chicken chop d sana. lazat bangettt.
neway epy belated besdayy ;)
hadiah masyukkkk

fifianggun said...

wahh,,nice hadiah besday!!!happy besday!!!

MiZz fLoVeWiSh said...

Alamak...am i late..??? Papepon happy belated bufday la dude...sori late...Almaklumla..praktikel...Anyway..Happy belated befday..:P