Followers

Saturday, May 14, 2011

Priest..

hoho..korang jgn salah sangka lak yee!..tajuk da len macam jekk..huhu..nie pasal cite yg terbaru la deyhh..PRIEST..or bahasa melayu nye, PADERI.. dushh!.. camne lah aku leh tak pasan semalam yup!.. tajuk nye pon da cite pasal paderi, grr tapi xpe la.. janji cite die terbaik!. hahaa..not bad deyhh.. lain la cite nie dari cite before nie yang ad kait mengait ngan vampire..

erm,actually,at the beginning,memang cite nie terlalu holistik kott.. terlalu nampak sagt yang diorang nie mengagungkan kerajaan gereja. kalau korang study history la,xingt lak form brape,time dolu2 kan, kan ad satu story yang mereka dikuasai oleh kerajaan gereja, semuanya gereja yang handle, lebih kureng camnie la citenye.. so, paderi2 nie, before kerajaan gereja nie berkuasa, diorang nie la yang bergadai nyawa bunuh vampire bagai..fuhh perang beb!. ahahhaa..tapi yang tak leh bla nye, asal vampire diorang len ek dari yang kat Malaysia nyee.. hehee.. sumpah len deyh. hahaahah..muke pontianak mereka menggelikan,jijik!..hahaaa

but,cite nie,okelaah!!.. ingt nak tgk cite KONGSI. tapi disebabkan aku pergi ngan family kan,so, kene lah ikut kehendak ayah kuu.. hehe..die memang xbrape suke nak tengok cite melayu kat panggung!.. takut rugi deyh.. hahaa.so, aku tepon member aku,then,die suggest cite nie, fuhh..ingt nak tgk FAST & FURIOUS 5 ,tapi adik aku lak x cukup umur.. hahaa.. then,tertengoklah cite niee.. so,korang kalau nak tgk cite nie, aku setuju laa.. action movie laa!.. full of action.. not have sensored scene,so,sesuai ditonton oleh semua lapisan masyarakat, tapi korang kene beware laa.. jagn  terpedaya ngan kerajaan gereja.. NAUZUBILLAH..
ceriakan minggu korang dengan family tersayang yeahh!..

2 comments:

tira azhar said...

ngeh2. mase tengok cerita ni ade satu babak before dia lawan dia mengaji dulu. kih2.

cerita ni ada mesej la bagi aku. it's a message for christians. dorg dikelabukan oleh gereja dan paderi. dan juga false hope bila hanya mintak paderi berdoa sedangkan tak berusaha. betul tak? :)

Masthura Yahaya ;) said...

syimir,
nnt tgk la fast 5 tau!
bestt!