Followers

Sunday, May 1, 2011

ciTe penDek..

Assalamualaikum.haha..da agak bersawang blog nie. hahaa..erm,kali ini,saya nak cite satu cite nie,pendek jek. pakcik saya yang cite kan,.. huhu. tapi tula,pendek sgt,hehe erm, cite die camnie,ada la satu budak kat Palestin nie,memang x sembahyang, x berdoa kepada Allah, x wat ape2 yg disuruh Allah la senang cite.memang ramai la kenal die coz die seorg budak yang jahat,even negara die sedang bertelagah kan,die leh la wat jahat lagik!.ishh2..xtau la knapekan..

tetibe satu hari nie,adalah satu orang ustaz kat sane ternampak budak nie,berjubah,berserban, baru abes menunaikan solat sunat. ustaz tu gile2 terkejut kan,mane taknye,tetibe lak budak yang jahat,dok kat surau baru abes solat kan.dulu punyela liat nak solat..erm,ustaz tu pon,panggil la budak tu .

ustaz = u
budak tue = b

nie la perbualan diorang,tapi saya da puas translate kan kepada bahasa melayu untuk korang , tengoklah, betapa sayangnye saya kan awk semua..hehe. ..

u = wei,budak,sini ko kejap..
b = erh,jap eh ustaz( terpinga2 budak tu pergi,die pon pelik asal la ustaz nie panggil die.)
u = aku boleh tiru ko pakai jubah,pakai serban,dok 24 jam solat,tapi macam mana ada nur kat wajah ko??. n
       nie yang aku tak boleh tiru dari ko..
b = ??(budak tu berlalu dengan keadaan pelik)

amacam?. pendek x pendek la kan cite saya, hehehehe.. tu jek, kesimpulan bagi cite nie, even sejahat mane pon orang,kita jangan lah dok kutuk2 die, tapi doakan lah agar die dikurniakan rahmat dan hidayah oleh Allah s.w.t. nie tak,asal nampak orang dok wat jahat sana sini, dok kutuk2 die la, ape la. xpasal2 jek dapat dosa free, just membenci di dalam hati tidak salah,kerna ia adalah selemah2 iman, kalau nak tegur,g la tegur depan2,tu pon, kalau rase iman tu da seteguh bangunan pencakar langit la. hehe..Allah tidak mengira orang untuk disampaikan hidayah, even budak tu jahat before nie pon, tapi Allah telah kurniakan nur di wajahnye ye,bukan tambah nur kat namanye. sekejap jek, Allah leh kasik hidayah kepada hamba-Nya. so,sama2 lah kita berdoa kepada Allah supaya dikurniakan hidayah dan diberkati dunia dan akhirat,insyaAllah.

smile always my friends. =)

4 comments:

Izyan Masri said...

HIKHIK.ROCK USTAZ TU EYH.WEYH BUDAK JE ;P

Syaira Kayy said...

heheh , ye btl3 .

Masthura Yahaya ;) said...

ape lah kaitan dgn tajuk family ku ni syimir?
hahaha,
btw,nice story :D

Masthura Yahaya ;) said...

yeay~dah tukar nampak tajuk post, syabas :)