Followers

Monday, February 28, 2011

TWINKLE AWAY~~

haha..asal entah tetibe nak post lagu nie..haha..cam terkenang balek zamn sekola yg agak nakal..tapi baik kot saya nie..hahaa..poyo la lu mamat..ngee...haa..tapi tula..amat terimbau zaman sekolah bila dengar lagu nie..banyak lagi kot lagu lain yg aku selalu dengar..tapi lagu nie yang amat menarik perhatian ku..aku pernah "perform" lagu nie.tyme dinner form...ngan member2 baik ku..ochok..matzam..and tira azhar as pemain piano..dan aimi as guitarist..hehe..best lagu nie..aku ngan matzam just menyebok jek atas pentas tu..our solo singer is ochok tula..haha..die yg ajak kiteowg "mencapub" atas pentas tu..hehe..die segan lolz dok sowg2..ehhee..so..layan la lagu nie..=)

video


haha..budak x nyanyi sebok dok tengah..hehe

Sunday, February 27, 2011

O0o0o0chOkss...

Assalamualaikum,semua..haha..tajuk post arinie,pasal ochok.atau nama sebenarnya..AIMAN ASYRAF MUHAMMAD..huhu..tinggal kat batu berendam,melaka..hehe..asal ngan die??...erm..die telah pon selamat pergi..meninggalkan saya di Malaysia..huhu..die bru je fly ke Seoul.amek engineering.haha..aku da anggap die as my best giler friends kot..haha..seyes sedih die da fly..maybe take 4-5 years kat sane kot..erm..terkenang la kisah before2 nie..aku selalu jek tidor kat umah die..die selalu jek ajak aku keluar jejalan melaka..kteorg g interview JPA pon sesame..tapi,rezeki die la dapat fly..hehe..tahniah la ochok..even,tyme ko dapat tawaran tu,ko tanye ak da tau rsult lom..then,aku cakap la lom keluar lagik..ko pon mengiyakan nya..tapi,akhirnya,,ko bgtau gak aku.even amat berat bagi ko..huhu..agak sedih di situ,coz ta dapat peluang tu..hehe..tapi xpe..insyaAllah..I'll try harder for my foundation..=)....ehhe..thanx ochok..ko bawa seribu kenangan kepada aku..harap,ko ta lupekan aku..setelah kita bersama 5 tahun kat SBPIS..then..ta putus hubungan gak after spm..thanx bebanyak..hari tu..aku ingatkan ar mata yg sekian lama tak menitik nie,akan menitik la..tapi..disebabkan telatah kawan2 aku yg sama2 datang hantar ochok..ta dapat la nak air mata nie nak keluar..heheh..kena la cover ckit depan puan AIN kite tu..hehe..sabar la bebanyak eh puan AIN..hehe..ochok pegi untuk study..hehe..

inilah kekawan ak yg sempat untuk pergi menghantar ochok ke korea..

moga kamu berdua bahagia ke anak cucu..



tyme dinner form kat skola..die maen ajak jek aku perform kat atas pentas kecik tu..
"twinkle away-brainstewz"

nie la bebdak lelaki yg menceriakan hari aku pada malamtu..

 hehe..tu la serba sedikit pic kekawan aku yg terbaek..dari SBPIS o0ouh..hehe...aku ersyukur ad kawan cam korang semua..

p/s untuk saudara aiman asyraf a.k.a..ochok..
=chok..ko kat sane,study tol2 eh..nanti jangan lupe blanjer aku lak pas da jadi engineer tersohor..hehe..jangan lupe sembahyang..it's our responsibilty as muslim..kite da jadi sahabat da lama da..jadi,jangan la lupakan aku..ingat Allah,ibu bapa..dan puan ain ko tu eh..jangan ko ngade2 carik lain lak..insyaAllah aku doakan kita sama2 berjaya dunia akhirat bersama rakan2 kita yang lain..take care sahabatku...

Sunday, February 20, 2011

PETUA buat MAKSIAT...

Ad seorg lelaki yg suke bua maksiat.Kemudian dia mendatangiseorg ulama & bertanye akan perihalnya yg suke buat maksiat...

L=lelaki
U= ulama

L  :  wahai ulama,aku sering melakukan maksiat,adakalanya terniat di hatiku untuk berhentu buat maksiat.Tetap kebiasaannya,aku melakukuan maksiat mengatasi niat hatiku untuk berhenti..

U  :  boleh,engkau boleh teruskan lakukan maksiat kepada Allah..

Lelaki tu binggung la..biar btul ulama nie,org selalu mencegah maksiat,die pulak cakap BOLEH!!..lelaki tu tengok la ulama tu tersenyum..

U  :  tapi ad syarat la..
L  :  ape syaratnye?
U  :  syarat pertama,JANGAN TINGGAL DI BUMI ALLAH...
L  :  mana mungkin,ulama..Kalau begitu,di mana aku nak tinggal??..
U  :  syarat kedua,JANGAN SEDUT OKSIGEN ALLAH..
L  :  mustahil whai ulama!..kalau aku x sedut oksigen..matilah aku..
U  :  syarat ketiga,JANGAN MAKAN REZEKI ALLAH..
L  :  itu lagi la..selama nie,rezeki ku,semuanya ALLAH yg beri..

U  :  syarat terakhir,kalau kau masih nak wat maksiat,BILA DATG MALAIKAT IZRAL UNTUK MENCABUT ROHMU,KATAKANLAH : TUNGGU SEBENTAR,AKU NAK KEMBALI BUAT AMAL KEBAIKAN..kalau kau berjaya menunaikan walaupon satu dr drpd syarat2 tersebut,maka aku x akan menghalang kau buat maksiat..

L  :  mustahil! memang mustahil..aku xmampu buat tu semua..YA ALLAH..ampuni hambamu ini..aku bertaubat YA ALLAH.. aku bertaubat..betapa bnyknye nikmat yg telah KAU berikan selama nie..TERIMA KASIH YA ALLAH...

Wednesday, February 16, 2011

Kematian..adalah satu yang PASTI..

Assalamualaikum...erm,bru je post pasal kematian before nie..tapi..sy bru je kehilangan seorg junior..yg muda setahun dari sy..maksudnye,arwah berumur 18 tahun la sekarang..erm..di kala ini,sy bru je balek dr rumah arwah..setelah dr petang sy kat sane..di Cheras..arwah bernama Zulhaili..lebih senang jika dipanggil Zul tyme skola dulu..memang la sy ta rapat ngan die..tapi..maybe terase kot ngan kehilangan seorg teman skola..arwah sebelum nie,dari Plkn kat Sabah..degr cite,die disyaki kene jangkitan kencing tikus..dan infection kat otak..baru je sy degr yg arwah tenat dan kritikal..ari ahad aritu..rasenye..skejp sgt arwah sakit..kalu xsilap,arwah meninggal tgh hari tadi..just 2-3 ari je saket,and then..meninggal..terlalu singkat rasenye..yg paling terase kehilngn arwah,of coz la ahli keluarganya..and after that,geng2 batch die la..yg rapat ngan die..especially 'Black Star'..ahli grup arwah tyme kat SBPIS dulu..even mereka nie nakal,alhamdulillah,sy tgk..solat mereka jage..demi sbhbt tersyg,seorg kawn die dari kelantan..naik flight ke kl petg tadi..tengokla..betapa eratnye ikatan persahabatan mereka nie..moga rohnya dicuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..sy juga dapt satu benda yg amat bermakna..mati ta mengenal usia dan masa..sebab..nie 1st tyme la member2 skola sy yg meninggal..begitu terasa..cikgu2 skola pon datg..ngan studnt naik bas skola..trima kasih..takziah diucapkan kepada ahli keluarga..mari same2 kite sedekahkan AL-FATIHAH kepada Allahyarham Zulhaili...

Monday, February 14, 2011

8 Ways to earn even after DEATH...

ASSALAMUALAIKUM..huhu..again rite.nie ak amek post kat fb.so..nak kongsi2 la ngan kekawn ku..yg amat ku sygi..hehe..sape2 yg nak amek post nie,amek jela..sharing is caring..and tak salah pon kalu nak share bend2 yg bek camnie..=)..


1. Belikan Al-Quran untuk seseorang/ dua orang/ tiga orang/ ber orang orang.
So bila setiap kali dorang baca, you will gain.

2.  Sedekah kerusi roda kepada hospital.
Setiap kali orang sakit pakai kerusi roda pemberian anda itu, you'll gain.

3. Ajar orang baca doa.
Doa apa apa je. And setiap kali bila orang tu baca doa yang di ajar oleh anda itu, you'll gain.

4. Share CD Al-Quran.

5. Terlibat dalam pembinaan masjid.

6. Letak water cooler in a public place.
Setiap kali orang minum air dari water cooler tu, you'll gain.

7. Tanam pokok.
Bila ada orang atau binatang yang berteduh dekat pokok tu, you'll gain.

smile owez...=)

Friday, February 11, 2011

XDE Mo0o0o0o00D..

aku xtau la knape..tetibe jek rase camnie..i need someone to hear my problem..but it's too secret..and to private..I HATE DIS SITUTATION...erghhhh...astaghfirullAllah hal azim..maybe..aku kena bnyk mendekatkan diri degn Allah s.w.t..moga masalah aku nie cepat pulih..it's too diffucult to me..to express my feelings..sumpah tade mood beb...erghh..entahla..aku ingatkn nak kuar petg nie..leh la release tension skit..its not about study..or gurls..or anything that common to teenager like me..but,its something different..arghhhh..dah campur da perasaan ak nie..semuanya negatif.(geram,bengang,menyampah,and i dun know what i must to do)..fuhh..i hope,it can well soon..doa adalah segalanya..dan mohon lah kepada Allah s.w.t. yg Maha Esa...

Tuesday, February 8, 2011

ouh yeah!!..

aduyh..da lame rasenye ak ta update blog nie..ahaks.erm..di waktu2 org sedg tidoor lena..ak leh lak berjage..haha..coz ak da tido kejap tadi..dalam kol 10 lebih kot,and then wake up blek dalm kol2 tadi..rasenye nak stay smpai subuh kot..insyaALLAH..erm.bukan pe..OTAK KU DA BEKU!!!..dushhhhh!.
hampeh giler der rase..biler seminggu cuti aritu ta bukak buku lansung..amekk ko..skung nie..nak wat tutorial pon lambat pickup..hahaa..skung nie,ak ngah bersungguh2 nak wat tutorial calculus..about INTEGRATION.
adui..punye la penin..tadi ak tido bukan pe..entahlah..NOT IN MOo000D AT ALL..hahaa..entahlah..serba ta kene deyh..men bola petg tadi pon cam hampeh..hahaa..da la..tu jela entry ak untuk kali nie..nothin interesting pon..haha...slamat tdoo0o0r kekawanku di bilik nie...