Followers

Sunday, November 27, 2011

Broga Hill

Assalamualaikum people.
hehehe. sorry la for my rarely update. bukan pe,skrg nie,da dok UIA memang 'laju' la kan die nye wifi..grr..susah tol nak update blog.hehee..

tak terlambat utk ana mengucapkan Salam MaalHijrah kepada kawn2 ana. mulakanlah tahun baru nie,dengan azam baru kamu yee.. :)

okey,back to my topic. pagi2 tadi lagi,ana dan segerombolan pelajar UIA dan UniKL-BMI  ada lah pergi memanjat Bukit Broga nie..ngee..1st time seyh men hiking2 nie. memang excited la..gerak dari UIA dalam pkul 4.30 and reached there almost 5.30 kot. matlamat kami,nak solat subuh kat puncak,sempat kah?

dah nak masuk waktu kott..xpe.teruskan perjalanan kiteorg smpailah ke puncak Broga nie,time kiteorg naik nie,ramai gak lah yg da smpai atas.amboi.awal to, diorg dtg.semangat gak ke bang? hehehe. 'pendakian' mengambil masa selama 40 minit.tu pon kalau korang xberhenti -henti laa..kiterog memang stret je naik smpai atas.becoz,nak kejarkan waktu Subuh kan..da smpai kat puncak tu,ada satu hal lagik..mane kiblat weyhh..sorang pon xbawak kompas.ada smartphones pon masing2 tanak kuarkan.hahahaa..da tu,ikut logik jelaa..tgk matahari terbit belah mane,then,belakangkan matahari terbit laa..alhamdulillah,selesai solat subuh,kami sempat menatap keindahan ciptaan Allah sw.t  yg cantik..

then,adalah sedikit pengisian rohani buat kami,ada tazkirah sedikit dr Bro. Mumtaz. selama beberapa minat dan ada sesi Ta'aruf bersama2 pelajar2 UIA dan BMI.. act,program nie,dijalankan under PEMBINA.

do all of u know what it is?? Persatuan Belia Islam Nasional. :)

rasenye,pendakian nie,tadelah mencabar mane2 . tapi keadaan path2 yg xrata,then ada gak gaung2 skit. pastu jalan nye agak licin..so,sape yg berkesempatan,leh la pergi  sana untuk merasai ape itu mendaki.hehe.tapi,sebnrnye laa..daki bukit broga nie,bawah lagi dr basic untk mendaki gunung.ehehe..so,no wonder la kalau bebudak pon ramai kat puncak. :)
smilee..

nie la pandangannye..biase je.sebb amek gmbr pakai enset..hehee..kalau pakai dslr tu,lawa la rasenye..

nie lah ahli2 pendakian :)

terbaikk! rasenye,pasnie akan ku tawan gunung everest pulak :)

yg tgh diri tula Bro. Mumtaz 

tu die tapak solat kami :)
semua ngah lepak2 je after solat..

nie die 2org kawan ana yang join skali prog nie :)
pikir jauh.pasnie,gunung mane lak?..hehee

17 comments:

La Dolce Azila said...

ok fine! jeles sangat die dapat naik broga hill tu.. aka nak g x de sape nak g dgn akak.. huhu

Syimir said...

ehehe. tape,nanti ajaklah ur future husband g sana :)
best..hehe

Izyan Masri said...

RAMAI DH PEGI.YAN JE BELUM PGI LAGI T_T BROGA HILL

Syimir said...

hehe.jgn ketinggalan untk menghargai keindahan alam :)

IZNIE said...

everest pulak?

perghhh tak tahan
hahaha

Syimir said...

hahaha.matlamat kak oii..ngee..

KizZ said...

Hee teringat Kizz masa panjat broga hill hari tu..tapi xsempat pun tengok matahari terbit..huwaaa

LAici KAng Ais said...

tumpang lalu...

peh !!!stamina tinggi tuh

hanabunga said...

lagu2 kat blog ni bestla.lagu kedua tu tajuk apa eh??mcm pernah dgar :)

bukit broga dkt ka dgn uia??ada hari tu baca kat blog org lain pun dia pi bkt broga :)

Nurul Iman Rosman said...

best nyeeee! :D

Syimir said...

Kizz : hehehe..lenkali pegi lagi laa..pegi before subuh..hehe


LAici KAng Ais : hahaha.xdelah tinggi mane stamina tu.len kot feeling hiking and joging..huhu

hanabunga : lagu kedua tu, aku ingin mencintaimu :)

eh,jauh kot.almost 1hour nek kereta..bkt broga nie kat area semenyih,kl.hihi.jemputlah dtg :)

Nurul Iman Rosman : Iman,meh la nek bukit brogaa hihihi..

EZAN IDMA said...

sellau dgr org ckp Broga hill ni. tp x penah smpai lgi. hehhe

KizZ said...

Hee.pegi before subuh tak sempat nak semayang plak nanti..

Syimir said...

EZAN IDMA : hihi.ape lagi kak,cuti2 pegi la.just for fun.ngee.. :)

KizZ : ha ah ek,gurl susah skit nak solat.laki senang jela kan.hehehe.tapi kan,kalau nak,cube la cari surau dekt2 situ,pas subuh baru naik.tapi kene laju2 la naik.hehee

~SaL IjOu~ said...

aih, da ramai membe nek broga hill ni..jelez plak..

p/s: seronok plak bila jumpa blogger uia..^^ kem salam kat warga uia~ ;p

Rtp Farra Arisha said...

i wish i could be here one fine day..tempatnya keliatan nyaman :D

ShaFiz said...

blh kongsi minat yg sama :)
http://hafizpunyablog.blogspot.com/2011/10/koleksi-gambar-mendaki-jungle-trekking.html