Followers

Monday, November 7, 2011

People DO change 2

Salam Aiduladha saya ucapkan . Yup.tak terlambat lagik kan? hehehe.. ada masa lagik nie kalau korang nak korban lembu.sempat lagik nie. macam biasa. raya haji memang susah nak meriah kan? Am I right? pegi solat raya pakai baju melayu,then g kubur arwah nek . pastu pegi umah atuk .lawat atuk yg dok tengok tv ja pastu balek umah,tukar baju,tukar seluar pendek,dok tgk tv jugak. hahaa.ape la kan. act,raya haji lebih bermakna dari raya aidilfitri. tapi kita wat lek je. maybe kat belah2 timur sana meriah kot. dengr2 cerita la. huhuhu..okey,back to topic. saya nak sambung post saya sebelum nie. hek3.

saya nak bahagikan perubahan nie kepada 3 subtopic.ececehh..bajet cam blaja lak ada topic2 nie.

DIRI SAYA

-Fizikal

erm,saya rasa la kan,fizikal saya nie still kurus.tak de perubahan pon.oh yeah! macam da makin buncit -,-"
sebab pe? coz semangat bersukan saya makin luntur. cehwah. hehe.seyesly beb,kat IIUM nie macam da malas da nak ber bola2 nie. haha.dok bilik tidor ja. hahahaha.kalau rajen,turunlah court futsal ke, padang ke.kalau lah rajin,tapi yg rajin nye,memang payah la nak dapat. hehe. after all,saya da potong rambut.botak 3.hahahaha.

- Kehidupan

huh.nie rasenya banyak gak yang da berubah. sejak dok IIUM nie.mestilah life berubah kan. hidup single je.memang kurang problem la.hihihi. rasenye belum masa kot,sebab ada gak terpikir :P  tak de jodoh agaknye. hehehe.then,rase hidup nie makin teratur la.jalan menuju ke masa hadapan tu da makin nampak.yela.da makin membesar kot...


KAWAN-kawan SAYA

hahaha.rasenye mereka makin berubah kot.adakah saya baru perasan? or memang nie adalah perubahan manusia setelah mereka meningkat dewasa? erm, why I said like that? mostly my friends yang kapel nie,jarang da ada masa ngan kawan.seyesly.mostly la.tak semua kawan saya camtu.ada je yang even da kapel, kami still contact2 ajak jumpa2.hehehe.nak buat camne kan,maybe mereka spend most of time with their beloved,sebab dengan mereka jugaklah diorang habeskan sisa hidupkan,bina masjid,bukan ngan kawan2 mereka nie,betul gak kan? tapi patutnya still la contact kawan2 kot. hahaha. tade tujukan pada sape2 .just reminder for me and my dear friends,

remember! kawan pon penting gak bile kita susah,tapi kawan yg ada time kita susah la susah nak carik.kan?macam mana nak carik? kenalah berkawan, baru leh tau mane yang baik,dan mane yg macam @#$@$#


FAMILY SAYA

urm,mereka nie pon da banyak berubah as long as when saya da start sem kat IIUM nie.haha.tapi naseb mereka nie berubah kepada arah kebaikan.huhuhu.loga den.ngee. yela,sekarang nie,after maghrib je,solat sunat jemaah sefamily.wow,nice.satu perubahan yg lain dari yg lain.hehe.then.my parents pon makin sweet each other.hahahaha.mereka makan bersuap seyh.how romantic are them.hehe..hope mereka berkekalan sweet camtuuu..hehee


okeyy.that's all. saje je describe perubahan yg berlaku di sekeliling saya :)

I want to show to all of u,that human always change .so,beware and becareful. try to cope with the changes. I hope all of u and myself can do it :)

SALAM AIDULADHA  sekali lagik ^_^

peace youh and keep smile :)

10 comments:

Izyan Masri said...

AMBOI PARENTS MAKIN SWEET.HAPPY NYA DENGAR :D

Syimir said...

haha.tulaa.bila la pulak turn saya kan..:P

amy syahirah said...

malas nak "berbola2" . hehe anyway,ape tjuk lagu nieeee =)

Syimir said...

amy.tajuknye,permata yang dicari :)
hehe.berbola,amacam?.hiperbola x?.hehe

EZAN IDMA said...

salam syimir :)

sy pon ade kawn yg berubh bile ade kapel. tp xpe la nak buat cmne. manusia kan berubah.

wah sweet family

hope awk sehat sahaja :)

Syimir said...

haha.kan2?.mostly da kapel mesti berubah.harap2 sgt x jadik pada kitaa..hehee...

thanx. :) hope awk sihat juga ;)

IZNIE MEI said...

dik.
suke la bace part parents tu.
huhu gila sweet okayyy.

mcm parents akak la :-)

Syimir said...

hahaha..sama lah parents kitee..
ngee..hope,nanti akak camtu gak ye :)

syafeeqa said...

manusia memang sentiasa berubah.
mcm laut jugak. ada pasang surutnya.tetapi ape yg penting perubahan kepada kebaikan. :D

btw.this song ! i realy like this song. :D

choxa said...
This comment has been removed by the author.