Followers

Sunday, April 10, 2011

haRi tuU..dan selaMaNya..

Assalamualaikum semua! yeah..da lame da tak update..hehe.bukan pe. tuan empunya blog nie..amatlah 'busy' dengan study nye..(busy la sgt kan!).. hehee..hari nie.aku ada la cite yg aku nak cerite ckit kat kawan2..ehehehe..

   aku nie..amatlah tension study!..cehh..(tension la sgt!>)..hehe..hari jumaat kelmarin,aku nak sgt main futsal nie!..tahap sangap nie beb.kritikal giler. so,aku decide la mesej kawan aku kat sunway tu,nak main futsal kat sports planet, tapi apakan daya(sila nyanyi cam lagu raya tu..)..tade org nak main minggu nie, maksud aku, masing2 busy la minggu nie..then,aku lepak jela kondo member aku tu,. best gak beb..siap ada swimming p0ol lolz..sempat la aku kuak kupu2 ckit petg jumaat tu.(erm,setakat nie,cam tade kene mengeno ngan tajuk lagik..)..hehee..

    Malam tu, member aku tu ajak la main badminton..maka,aku mainlah dengan penuh semangat tanpa memikirkan yang aku sedang final,sekian terima kasih.. hehe..then,kiteowg keluar la g makan dalam kol 1 tu.. hah..baru nak start cerite nie. erm..kiteowg keluar la sampai hartamas.diorang kata,ada tempat baik nye untuk "SHISHA".. wow!..adakah aku nak ber'SHISHA' malam nie??..hehe..penuh ngan persoalan.. maka sampai2 jek,aku panggil la mamat waiter tu..mintak makan2 kan..seyes lapar giler!..even before main badminton da makan char key tiow!..atui.lapar lagik.erm,sambung balik, member2 kawn aku tu,apa lagik!.g la order shisha pilihan diorang..ngee excited nie beb!..hehe..perasa apple peach ngan ape entah,lupe lak aku..pas kiteorg makan2,diorg mula lah ber'shisha' tu..maybe trend skung kan?.mane2 pon nampak org bershisha.tiba2,ada la satu paip yang dihulurkan kepada aku,.but I'M NOT SHISHAER OKEYY!..tu la statement yg aku keluar kan..hehe.x sangka aku..aku mampu meluahkan nye.. hehee..bukan pe, ada jugak yang tidak merokok,tapi bershisha actually la kan,shisha 400 kali lebih teruk dari rokok beb!..tapi I'm not a smoker and shishaer..hehe..dulu kan,ada lah orang cakp ngan aku.macam nie perbualan aku..hehe.siap nak bgtau kan.ngeEeEe.
 

                  "oi,syimir,aku komfem la,ko kan hisap rokok nanti..komfemnye la!.",kata2 dengan penuh yakinnya oleh kawanku.
i                 " hahahahhaa..tadelah..aku berjanji,aku takan sentuh bende tu!..kite tgk da besar nanti..",kate2 ku yang begitu yakin dengan diri ku ini..

hahaha..camtu lah perbualan kami,skit jela. takan nak tulis panjg2 kan. hehee..persoalannya ,adakah aku mampu menunaikan ape yang aku ckap tu?.aku rase aku mampu..ko bayangkan la.time diorg layan shisha tu,diorang adalah ajak 2orang budak yang mukanya agak skema. hahahaha..aku x skema okeyy!..baru lepak sekejap,bdk 2 org tu,da mule menampakkan reaksi yang menunjukkan diorang busan!.. hehee..then,smpai la paip shisha tu kat salah sorang dari mereka..haha..dia amek paip tu,then try lah!..wow!..sumpah tergugat beb!..bebudak skema da try!.bila lagk aku nak try kan?..wawawawa..hehe.namun,iman ku masih kuat. aku masih x sentuh lagik2 benda2 camtu..time 2,adalah bebudak perempuan yang turut bershisha,tetiba aku teringat la,bahawa,ada 2 negara yang telah mengharamkan shisha di negara mereka,iaitu Palestin ngan Arab Saudi..yang kat Palestin tu,kerajaan Hamas telah mengeluarkan statement hanya perempuan sahaja yang diharamkan,tapi kat Arab Saudi,laki dan perempuan diharamkan..fuhh.. persoalan lagik, bilakan negara kita kan mengharamkan nya seperti negara2 Islam tu.?..terus menjadi persoalan.

       erm,even aku x layan shisha time tu pon,aku da jadi second smoker gak!..hahaa.yola,da duduk kat situ,telan la asap shisha yang berkepul2 kat situ..hahaa..korang tau x effectnye?..petg semalam,kat bilik aku la,aku boleh lak lupe mana arah kiblat kat bilik aku.time tu ASAR bebb..hehe..korang bayangkan la,teruk effectnye!.ahahahahaha..so,jangan la telan asap2 shisha tu,even baunya harum sungguh..hahahaa..

So,tolonglah jawab persoalan2 aku tu eh..ehhee..mengenai tajuk aku tuu,erh,aku tak kan hisap roko ngan bershisha sejak dari harituuu..dan selamanya..!..

11 comments:

Syaira Kayy said...

syimir, tlg jwb persoalan sy ni blh x ? mmg sy pon da lme x fhm nga shisha ni .

lau kt arb saudi tuh dia shisha perisa buah2an ugak ke ?

nmpk x elok la isap shisha (bg pompuan) and elok la sgt lau kerajaan malaysia haramkn bende tuh (takde pekdah pun nmpknye =.=)

huuu ,, shisha ni mcm rokok ke ??

Syimir said...

hahaha..shisha tu lagik truk,tapi org x layan shisha tiap2 hari macm layan rokok,diorg just layn certain2 time je,macam malam minngu jek,coz shisha nie agak mahal..hehe..

minniemira said...

wah syimir....proud of u.....
sgt kuat....bgus2...
x elok....
mia pun penah gi lepak ngan kwn mia n diaorg ajak join shisha...
tp mmg mia kan usik bnda 2....
so be strong thn godaan...x elok bnda 2....chaiyok2...

Ir. Nursyuhada said...

anda sgt hebat syimir..dpt tahan..hee..:)

Syimir said...

mia:hahaa.mia layan shisha gak ke??..

Syimir said...

syue:hahaa..mane de hebat..tu semua berdasarkan keinginan kita..kalau nak,try la..tapi saya..tanak!..ahha

tira azhar said...

aicehh. baguslah kauu. :P

Syimir said...

tira:hahaa..ada yg x bagus deyh..hehe

Izyan Masri said...

DAH PENCEN DARI SHISHA SEKARANG T_T

Syimir said...

haha..bagus la izyan..tapi post nie tade lah kene mengena ngan sesape pon,tak kire yg hidup,atau yg mati..just untuk suke2.hehee

alif ibnu daud said...

nice syamar...diri sendiri yg kene kawal