Followers

Wednesday, April 20, 2011

cUtiiiiiiii...

Assalamualaikum semua..sihat x?..erm. saya sihat jek. yela,almaklumlah,da cuti,and akan berpanjangan sampai bulan 9 kott..after raya baru masuk degree. huh!. nie sebab nak samakan dengan international student la nie, tu yg masuk lambt. hehe. saya nie,even da cuti pon, bukan ada masa terluang sgt pon + kemalasan untuk mengupdate blog.. hahaa..maafla ye blog sygku.. aku telah menduakan kau..hehee..bukan pe,saya nie baru je balek melaka tersyg nie,hari ahad petg aritu kott.. but,hari Isnin da kene keja ngan bapak saya..wawawwawaa!..ayah!..saya baru nak rehat kot.. hehee..act,saya xkisah pon..dari dok umah,komfem membuta. skung nie,ada la wat ckit2 keja ayah nie..erm,entry kali nie,saya nak menyenaraikan apa yg akan dan perlu dibuat sepanjang cuti niee..huhuhu..

to Do list....

* saya nak tolong ayah je kott..maybe org lain sibuk nak keje kat luar,tapi saya x kott.. memang la perasaan nak pegang duit hasil usaha sendiri tu ada,tapi mak saya cakap,dok umah jela nak,tolong ayah awak nie,belajar somethin ngan bussiness ayah awk tu,time tengah fresh nak blaja nie,study la.tok sah nak keje2 nie,hehe..tu la kata2 mak saya.. betul gak kata mama,skung nie pon, ayah saya ngah keja sorang jek,selain die nye kerani tu,so,kalau saya ada,leh la ringankan beban die,but,saya jadi pemandu die jek..hehe..oke la what,kurang2 nya,tadelah ayah saya penat sgt kan??..selain tu,saya memang jadi driver untuk adik2 saya balek dari skola skung nie..hehee

*saya nak study serba sedikit pasal automotive..:)
camne ek nak bgtau..saya da mula interested ngan bidang automotive nie..hahaa. maybe amek automotive engineering time degree nanti kott.. insyaAllah la ye,yela,camne x interested nye,ayah saya suruh gak study serba sedikit tentang ECU..hahaa..korang tau x binatang ape tu ECU tu?.. tu la engine control unit dalam kereta kita..saya study la ckit2 dari internet kan,even x paham sgt,tapi dapt la ilmu skit2 di samping membatu ayah saya nie dalam mempelajari ECU..ermm..

*insyaAllah,saya nak khatam Al-Quran sekali pon jadikla sepanjang cuti nie..
yela,sape2 yg da cuti sama ngan saya tu,jgn lupe ibadah ye,bace2 la al-quran tu..saya pon jarang gilak kot bace kitab suci tu,yela,lalai ngan duniawi nie..moga kita semua x terlalu lalai ngan duniawi nie yang hanya sementara..

erm,rasenye tu jela kot dulu,point2 tu semua akan memenuhi cuti  nie,kawan2 blogger ku yang sama cuti gak nie,harap korang dapat memanfaatkan cuti anda sebaiknya..insyaAllah..sama2 kita doakan agar kita diberkati dunia dan akhirat..=)

8 comments:

rafidahfarhana said...

Gudluck dude!
At least ada plan untuk long holidays ni :)

wAnIEy HuNNy said...

gudluck!!~

naDya SaRwaNi said...

best lah dh ada plan!m0ga tercapai dgn jayanya! :D

tira azhar said...

yea! nak join khatam sekali ~ :D

ZerOne01 said...

syimir beg aku ko letak mana sial.. lupa lak aku nak amik

lisa said...

semoga semua yang d-wish tercapai !

jom khatam al-quran sesama :D

Anonymous said...

smoge tcapai semuenye..:)

aiman rashidd said...

goodluck !