Followers

Thursday, March 15, 2012

soal perasaan tak boleh buat main .

assalamualaikum :)

hai kawan2 . asal pagi nie tetibe je aku nak update blog nie?? entahlah. haha.sebab pagi nie je aku free,lain hari? jangan harap la.tiap2 pagi kot kelas pukul 8.30. sigh. okeyy. according to my title,yup. soal perasaan kan? aishh.

hahaha.asal aku nak persoalkan pasal perasaan nie? ermm.. as korang pernah dgr la ( kalau xpernah dgr, buat2 pernah la ye :P )  Ustaz Azhar Idrus pernah ckp pasal isu nie.yup.isu perasaan. haritu,my mum ada tag aku satu bende nie tau..OMGG ..asal mama tag kat aku bende nie?? sumpah pelik. macam.aishh.maybe it's a  reminder for me LOL ..
bende nie yg my mum tag :

Jangan pikat wanita kalau anda tak bersedia cintakan dia.
Jangan buat wanita jatuh cinta kalau anda tak bersedia cintakan dia
Jangan memberi harapan palsu jika anda tak pasti
Jangan sakitkan hati wanita kalau anda takde hati untuknya
Jangan mainkan perasaan wanita,jika anda tiada perasaan untuknya
HARAM jadikan wanita itu kekasih anda jika tiada niat menikahinya.

nie semua kata2 Ustaz Azhar Idrus la nie.

hehehehe.somehow,memang aku pelik kenapa mak aku tag kat aku bende nie.haishh. dia tau dah,anak bujang sorang dia nie camne.hahaha.. susah dapat awek kan? kahkahkah.

yup.perasaan yup.yes! I'm falling in love now.tapi entahlahh.maybe I need sometimes laa. bende nie soal perasaan kot.yes,it's haram if u make the girl as your gf if u don't have any intention to marry her.sighh.. tunggu aku betul2 bersedia kot. yelaaa. tunggu gak the girl ada perasaan kat kita kan? hahaha. yela.aku nie bukanlah prince charming or what kan..just a normal person with a lot of problem( ada ke probs?) hehehehe.lagi satu,aku risau tak dapat membahagikan masa dgn dia.so,biarlah kenal2 dulu kan?tak kenal,maka xcinta kan? tapi bila da berkenal,mulalah nak bercinta-cinta..hehee ..

ayooo..belajar dululah. cinta? erm...bolehlah kot.sekali jalannn..hahaha.senang.pastu boleh hantar rombongan daa..weee. sekian.daripada saya.assalamualaikum

Yang Benar,

(syimir izaan sazman)

16 comments:

***diBA*** said...

baek lah cimir . study dulu baru becinta :P

Syimir said...

hahhaa.kan aku ckp td,boleh skali jalan je..hehe

Zakaria's daughter said...

ngee haha.
tell me tell meeeeeee whos dat gal?!

Syimir said...

hahaha..rahsie2.weee..nanti da komfem kawen,I'll tell u yea?hehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

soal hati n prasaan kena la amek serius :)

naddhy92 said...

'i'm falling in love now' wuut wuut!!hahaha...kawen jgn lkupe hantar kad!:D

Syimir said...

Muhammad Saiazuan Norhalik : haha.yup2.mane leh buat men2.ahhaa

Syimir said...

naddhy92 : hahaa.tayah nak falling in love sgt laaa.. sy je syok sendiri :) jodoh kan di tangan Allah

Dila Donghae said...

alahai.... sweet sgt. hehe. insyaAllah, one day u will find your love kwn. :D

Syimir said...

sweet ke??hahaha..klakar lak den post bende nie,kalau kawn skola tau nie,memg kene bahan sbulan ..hahaa

EZAN IDMA said...

amboi syimir. dia punye entry dh ke arah tuuu nmpak. hehe

lisa said...

istimewanya dia. eehem haha :D

Feza said...

belajar dulu nnt cinta tu datang sendiri. mak selalu pesan camni. :)

Syimir said...

EZAN IDMA : hahha. tulaa.mcm mane lah boleh menyimpang ke arah nie kan kak.hehe

Syimir said...

lisa : istimewaa?? ahaks. 'die' x pernah tau kot pasal nie.kalau tau,ermm..padanlah muka die..hahaa

Syimir said...

Feza : yup2.tol tu.blaja pon terumbang ambing.hahaa